‘s-Hertogenbosch, 26 augustus 2020 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) heeft zich in juli aangesloten bij het High Tech Software Cluster (HTSC) van Brainport Development. Deze samenwerking past bij de organisatieontwikkeling die de Business & Cloud Integrator doormaakt, waarbij het bedrijf steeds verder opschuift van traditionele ERP-leverancier naar innovatieve business partner.

 

Het High Tech Software Cluster (HTSC), een project van Brainport Development, bestaat uit een dertigtal software ontwikkelende bedrijven en is gevestigd in het Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Het cluster richt zich op innovatieve technologische ontwikkelingen in de maakindustrie.

 

Henny Hilgerdenaar, Chief Executive Officer van Ctac: “Wij geloven in samenwerken binnen een innovatief ecosysteem. Zo komen de specifieke kennis en kunde van verschillende partijen samen in complete end-to-end oplossingen.” Hilgerdenaar verwacht binnen HTSC-verband het innovatieve karakter van Ctac verder te kunnen versterken. “Voor ons biedt dit een uitgelezen kans om innovatie nóg meer handen en voeten te geven en samen te werken met mooie bedrijven en opdrachtgevers binnen Brainport Eindhoven, een innovatieve hightech omgeving met internationale allure.”

 

Innovatie tastbaar maken

Ctac zet sterk in op innovatie. Frank Koppen, Director of Innovation bij Ctac, verwacht dat het HTSC daar alle ruimte voor biedt. “We willen innovatie vertalen naar praktische use cases. Dat doen we niet alleen door gave technologie neer te zetten, maar ook door te zorgen dat taken, rollen en verantwoordelijkheden in de organisatie geborgd zijn zodat innovatieve oplossingen tastbaar worden en ook daadwerkelijk landen.”

 

Binnen het HTSC wil Ctac intensief samenwerken met partijen die zich bezighouden met het ontwikkelen van de allernieuwste technologieën en oplossingen. “Onze uitgebreide kennis van de wensen en eisen van de business – waar deze oplossingen uiteindelijk gebruikt gaan worden – vult die hoogwaardige technische kennis naadloos aan”, stelt Koppen. “Zo ontwikkelen we samen de hightech oplossingen waar de markt naar op zoek is. Wij kunnen de andere partijen binnen het cluster helpen om proposities en verkoopbare oplossingen neer te zetten.”

 

Cloud-expertise

Naast businesskennis voegt Ctac ook diepgaande cloud-expertise toe aan het cluster. Ctac is een van de weinige partijen die aan de specifieke cloud-eisen kan voldoen waarop de HTSC-oplossingen draaien. HTSC Manager Wim Renders zegt daarover: “Ondanks dat de ‘cloud’ nog voor velen vraagtekens oproept, is er ook heel veel vraag naar expertise in veilige cloud-oplossingen voor de maakindustrie. Een ondergeschoven kindje als je het mij vraagt, in een tijd waarin kostenbesparingen extra interessant zijn.”