Video's voor winnaars SAP Quality Awards

Elk jaar beloont SAP Nederland IT-implementaties met de SAP Quality Awards. Trajecten die opvielen omdat ze bijzonder innovatief of snel zijn verlopen of hebben gezorgd voor een stevige business transformatie. Wij begeleidden de productie van video’s voor vier winnaars. 

De uitreiking van de Quality Awards is een drukbezocht event waarmee SAP zowel klanten als de ondersteunende partners (verantwoordelijk voor de implementatie van de software) in het zonnetje zet. De categorieën waren Business Transformation, Fast Delivery en Innovation. “Dit is het hoogtepunt waarbij we de beste van de beste projecten vieren”, zo opent Mark Raben van SAP de Quality Awards uitreiking. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt binnen elke categorie brons, zilver en goud uitgereikt. De winnaar en de runner-up ontvangen niet alleen de eervolle prijs maar mogen
ook een video te laten maken.

 

Video voor de award-winnaars

De video’s waarin winnaars van de Quality Awards hun implementatie toelichten, volgen een vast format. In een kort interview licht de geïnterviewde toe wat de organisatie doet, hoe de software van SAP daarbij helpt en wat de implementatie zo bijzonder maakt.

De presentaties tijdens de uitreiking van de Quality Awards en het juryrapport, gaven ons een goed beeld van de winnaars. We probeerden hun verhaal vervolgens zo goed mogelijk te vangen in een eerste opzet van een script.

Dat script bestond uit ongeveer tien vragen die we namens de winnaar alvast zo goed mogelijk beantwoordden. Die eerste opzet legden we aan de winnaars voor zodat zij aanvullingen en verbeteringen konden doorgeven. Uiteindelijk lag er voor elke deelnemer een uitgewerkt script, als houvast bij de opname van het interview.

 

Take 2!

Onze rol tijdens de opnamen was om het interview met de Quality Award-winnaar af te nemen. Het is moeilijk te voorspellen wat grote lampen, twee camera’s en de magische woorden “Camera loopt!” met iemand doen.

Maar of iemand nu hartstikke vlot of superzenuwachtig zijn verhaal doet, het is aan ons om ter plekke het totaalplaatje te beoordelen. Klopt het verhaal inhoudelijk? Is het goed verstaanbaar? Zijn er niet teveel haperingen of achtergrondgeluiden? Is het antwoord bondig genoeg en valt er eventueel in te knippen? Voor de zekerheid draaien we in ieder geval minimaal twee takes.

De interviews namen we met twee camera’s op. Dat heeft twee voordelen. Het zorgt voor wat meer dynamiek en het geeft in de montage de mogelijkheid om te knippen in de antwoorden. Door over te springen van het ene naar het andere camerabeeld kun je delen van verschillende takes gebruiken.

Aangevuld met bestaand materiaal, bijvoorbeeld uit een bedrijfsfilm maakten we voor vier winnaars een video.

 

Projectmanagement en organisatie

Voor de productie van deze video’s voor SAP was onze rol niet alleen het voorbereiden en begeleiden van de interview-opnamen. Voor een belangrijk deel was dat ook het projectmanagement en de organisatie om de videoproducties te realiseren. Van het contact leggen en onderhouden met de winnende bedrijven, degene die geïnterviewd moest en de communicatieafdeling, tot het verzamelen van feedback en overleggen met Stephan over de montage.

Het heeft geleid tot vier bondige video’s waar zowel SAP als de prijswinnaars blij mee zijn. En wij zijn er zelf natuurlijk ook trots op!

Mediq

Strukton Worksphere

Remeha

DSM Sinochem Pharmaceuticals