Het Leven is een carrousel, geschreven door Joke Knoop, belicht leven en werk van twee Tilburgse ondernemers: vader Huub (1907-1989) en zoon Jacques de Leeuw (1933). Het boek beschrijft niet alleen hoe Jacques de Leeuw zich heeft ontpopt van vaders loopjongen en startend zakenman met vijfhonderd gulden tot een geslaagd ondernemer, maar ook hoe vader en zoon elkaars concurrenten zijn geweest, in elkaars vaarwater hebben gezeten en hoe tussen de twee soms een bijna mythologische machtsstrijd heeft gewoed. VeertienElf Media partner Ilse Hunink gaf het boek vorm.

Knoop kon de emoties van vader Huub de Leeuw in zijn eigen woorden weergeven dankzij diens dagboek. Van 1945 tot 1983 noteerde hij zijn waarnemingen, gevoelens en twijfels in een dagboek. Daarin haalt hij soms bitter en onverhuld uit naar zijn zoon, van wie hij te weinig erkenning ervaart. De zoon heeft in een serie interviews met de schrijfster niet alleen over de ups en downs van zijn leven gesproken, maar ook gereageerd op de emoties, uitvallen en complimenten van zijn vader. Ze trokken ook samen op tegen iedere vijand van buiten.

Over Jacques de Leeuw
Jacques de Leeuw is oprichter van Audax in Gilze en momenteel actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van dit bedrijf. Dit concern richt zich op het uitgeven, importeren, verspreiden en verkopen van printmedia en aanverwante producten. Wekelijks brengt het bedrijf meer dan drie miljoen tijdschriften en kranten naar ruim 11.000 verkooppunten in Nederland en België en haalt het de retouren op. Audax had eind vorig jaar een omzet van bijna 400 miljoen euro met een personeelsbestand van 1.120 fte’s. Jacques de Leeuw is ook de man achter de Stichting Jacques de Leeuw, een fonds voor goede doelen.

Het leven is een carrousel is verkrijgbaar via ako.nl

Bron: ako.nl