Feedback waar je (letterlijk) niet omheen kunt

Levensgrote dashboards met prestatiemeters

Hoe betrek je collega’s bij de prestaties van het bedrijf? Hoe geef je inzicht in dingen als klantwaardering, klantbetrokkenheid en de individuele prestaties van medewerkers? En hoe voorkom je dat zulke cijfers in een diepe, donkere, stoffige la belanden? Juist. Dan bel je de mannen en vrouwen van VeertienElf Media.

 

Een van onze opdrachtgevers zocht een originele manier om kerncijfers over de prestaties te delen met medewerkers. Op die manier wilde de organisatie de betrokkenheid van medewerkers en de persoonlijke drive om het beter te doen vergroten. Want het verbeteren van de prestaties, begint ermee dat iedereen hetzelfde beeld heeft van hoe het gaat.

 

Levensgrote dashboards

Daarom bedachten we verschillende visuele uitingen waar je niet omheen kunt. We hingen cirkelvormige banners aan het plafond met daarop inspirerende teksten over teamwork en resultaat. We maakten enorme dashboard-meters om het actuele marktaandeel en de klantwaardering aan te duiden. En elke medewerker kreeg zijn eigen, levensgrote meter om de individuele prestaties te laten zien.

 

Spelen met de ruimte

Voordat we begonnen met het uitwerken van ideeën, zijn we op bezoek gegaan bij het kantoor. We wilden namelijk optimaal gebruikmaken van de bestaande ruimte. Voor de grote, stalen archiefkasten maakten we magnetische borden. En de individuele prestatiemeters vormden samen een verrijdbare scheidingswand voor tussen de bureaus.

 

De speelse vormgeving neemt een prominente plek in op de werkvloer. Het eindresultaat is in feite een gigantisch 3d-dashboard. Een dashboard waar je niet omheen kunt. En daarmee is de belangrijke eerste stap gezet op weg naar een betere dienstverlening.

 

Ben je op zoek naar een origineel concept? Probeer je ideeën eens te vertalen naar 3d! Bel ons gerust, dan helpen we je op weg.

Contact

Wil je meer weten over deze case? Bel 013 5452423 
of stuur een e-mail naar info[a]veertienelf.nl.