TILBURG – Op woensdag 21 oktober 2015 vindt er een unieke Wijn & Film-avond plaats bij Cinecitta in Tilburg. Deze avond staat helemaal in het teken van wijn, met een bijzondere wijnproeverij, heerlijke hapjes en de steengoede wijnfilm Bottle Shock. Het is de tweede keer dit jaar dat Cinecitta en wijnkoperij Van Bilsen hun passies delen tijdens een thema-avond over wijn.

De vorige Wijn & Film-avond in maart was een groot succes. Daarom hebben het Tilburgse filmhuis én het Tilburgse wijnhuis besloten nogmaals hun krachten te bundelen. De tweede editie vindt plaats op woensdag 21 oktober vanaf 18:00 uur. De avond begint met een heerlijk aperitief en een maaltijdsoep uit de keuken van Cinecitta. Daarna gaat de film Bottle Shock (2008) van start, een speelfilm over een blinde proeverij in Parijs waarbij de grote Franse wijnen werden overtroffen door Californische. Het bracht een enorme schok teweeg onder de Fransen. “Dit waargebeurde verhaal uit 1976 bevat alle ingrediënten voor een vermakelijke film: competitie, overwinning, ongeloof, historie, humor en wijn”, vertelt Jan Aartsen, eigenaar van wijnkoperij Van Bilsen.

Genieten van wijn, eten en film
Na de film ontkurken Jan Aartsen en Petra Aartsen-Van der Mee de lekkerste wijnen, waar iedereen van mag proeven. En natuurlijk gaat deze wijnproeverij samen met smakelijke, bijpassende hapjes. “Met de Wijn & Film-avond brengen we goede wijnen, lekker eten en een mooie wijnfilm samen in het prachtige Tilburgse filmhuis”, aldus Jan Aartsen. “Het is de perfecte com