Een beeld van de St-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch.

Monumentale copy voor de stichting Nationaal Monument Sint-Jan Den Bosch

De Sint-Janskathedraal in Den Bosch is een van de belangrijkste monumenten van Nederland en waarschijnlijk het meest besproken gebouw van de stad. Om ervoor te zorgen dat ook komende generaties de kathedraal nog in volle glorie kunnen bewonderen, zet de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan zich in voor de instandhouding van dit monument. Twee keer per jaar schrijven wij de nieuwsbrief van de stichting.

De kathedraal, door Bosschenaren liefkozend ‘onze’ Sint-Jan genoemd, is gebouwd tussen de veertiende en zestiende eeuw. Het kolossale bouwwerk is dus al redelijk op leeftijd. Om het in goede staat te houden, heeft het regelmatig onderhoud en restauratie nodig. Stichting Nationaal Monument Sint-Jan zamelt geld in om dat mogelijk te maken. Via onder andere de nieuwsbrieven houdt de stichting haar donateurs op de hoogte van ontwikkelingen in en rondom de kathedraal. De stichting deelt verhalen en geeft updates over de voortgang van de restauratie.

Verschillende uitgaven nieuwsbrief Sint-Jan

De nieuwsbrief verschijnt in mei en december. Behalve aandacht voor de bouwtechnische vorderingen, is er ook aandacht voor ander nieuws en activiteiten in en rondom de kerk. Zo is de mei-editie traditiegetrouw gewijd aan de Mariamaand. De maand die in het teken staat van de verering van Maria, de Zoete Lieve Vrouw van ’s-Hertogenbosch wiens beeld een eigen kapel in de kathedraal heeft. In de decemberuitgave is er vanzelfsprekend veel aandacht voor Kerstactiviteiten.

Onze werkzaamheden

  • Interviews met architecten, bestuursleden van de stichting en andere betrokkenen
  • Achtergrondonderzoek
  • Schrijven van verschillende artikelen
  • Eindredactie
  • Projectbegeleiding

Lees hier alle nieuwsartikelen over de Sint-Janskathedraal.