Vijf podcasts over het koersplan van de Tilburgse woonstichting Tiwos

Dat wooncorporaties betaalbare huizen verhuren, is bij veel mensen bekend. Maar ze doen veel meer. Elke vier à vijf jaar maakt een corporatie afspraken met bewoners, gemeenten en partners over wat ze gaan doen. Zo ook de Tilburgse woonstichting Tiwos. Zij presenteerden een koersplan dat mooi weergeeft wat een wooncorporatie bijdraagt aan bewoners en de stad. Wij hielpen Tiwos haar koersplan op een concrete en menselijke manier te presenteren in een podcast, de vijfdelige serie Echt Contact.

De Tilburgse woonstichting Tiwos geeft mensen in Tilburg de kans om zelf een thuis te maken in een buurt waar iedereen kan meedoen en vooruitkomen. De corporatie wil naast bewoners staan en waar nodig verschil maken met echte kennis van de buurten en bewoners. Niet op afstand, maar van dichtbij, met écht contact. De 7.500 woningen van Tiwos liggen verspreid in Tilburg en Berkel-Enschot. Ruim 90 mensen werken voor de organisatie.

Koersplan 2021 – 2025

In het koersplan vertelt Tiwos wat de woonstichting tussen 2021 en 2025 allemaal gaat doen. Daarvoor sprak de corporatie met medewerkers, huurders en partners over hun ideeën en wensen, en keek het naar de grote ontwikkelingen in de stad en het land. Zo kwamen ze tot een koersplan voor de komende jaren.

Tiwos wilde haar koersplan op een originele en aantrekkelijke manier presenteren, zodat medewerkers en stakeholders de plannen op een leuke manier tot zich kunnen nemen. Daarom klopte Tiwos aan bij VeertienElf Media om de inhoud van het koersplan te vangen in een series podcasts.

Echt Contact – Vijfdelige podcastserie Tiwos

In de vijfdelige podcastserie Echt Contact gaan we op onderzoek uit. We achterhalen wat Tiwos doet en gaan de werkvloer op om van Tiwos-medewerkers zelf te horen hoe zij op eigenzinnige wijze het beste proberen te bereiken voor alle betrokkenen.

De serie telt vijf afleveringen van 15 tot 20 minuten. Eén aflevering over de manier waarop Tiwos opereert en vier over de focuspunten van het koersplan: beschikbaarheid, betaalbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid.

Persoonlijke verhalen in podcast

In elke aflevering interviewen we Tiwos-medewerkers met ieder een eigen verhaal en expertise: bestuurder René, woonmakelaar Tessa, opzichter Herman, financieel adviseur Lion, incassomedewerker Myriam, leidinggevende gebiedsteams Rachida, leefbaarheidsconsulent Kristel, organisatieontwikkelaar Hans en vastgoedexperts Yvette en Frank.

Zij vertellen op een persoonlijke manier over hun werk en de dingen die ze de komende jaren willen bereiken. Aan de hand van concrete voorbeelden geven zij handen en voeten aan het beleid, maken ze duidelijk wat het koersplan inhoudt en waarom de focuspunten zo belangrijk zijn voor alle betrokkenen.

Onze werkzaamheden

  • Storylines uitwerken
  • Interviews afnemen
  • Hosting en presentatie podcast
  • Audioproductie en -bewerking
  • Publishing

Beluister het resultaat


Of lees meer over de verschillende afleveringen op de website van woonstichting Tiwos.