Story Cards: zet je creativiteit aan het werk

Gefeliciteerd met jouw Story Cards. Deze kaarten kun je op oneindig veel manieren inzetten. Zelf zijn wij de hele dag bezig met taal en het schrijven van verhalen, maar nu ben jij aan de beurt! Gebruik ze om je brainstorm op te peppen, een spel te spelen tijdens de borrel of een verhaaltje te vertellen voor het slapengaan. Op deze pagina vind je enkele toepassingen van onze Story Cards. Maar bedenk gerust je eigen methode of spel. Heel veel plezier!

Vraagje over de Story Cards?

Gebruik de Story Cards om iedereen mee te krijgen in jouw brainstorm

Soms loop je compleet vast bij het bedenken van een nieuw concept of kom je maar niet op het perfecte idee voor je blog. Gooi dan de VEM Story Cards op tafel!

 

Het werkt als volgt. Schud de kaarten en kies er blind één uit. Beschrijf vijf onderscheidende kenmerken van het onderwerp van de afbeelding. Hoe specifieker, hoe beter. Kies een kenmerk dat niets met je uitdaging te maken heeft. Bedenk vervolgens zoveel mogelijk ideeën door het kenmerk te combineren met je uitdaging.

Leer een nieuwe taal

Gebruik het kaartspel als geheugenkaartjes met afbeeldingen. Schud de kaarten en leg er een aantal open op tafel. Bedenk de woorden voor de afbeeldingen in de taal die je wilt leren. Of zoek de vertalingen eerst op en probeer ze te herinneren door kaarten één voor één op te leggen.

 

Schud de kaarten steeds opnieuw om jezelf of een ander te overhoren. Voor een extra moeilijkheidsgraad verbind je de woorden met elkaar door een zin te vormen of zelfs een verhaal te verzinnen.

Speel Halve Minuten

Verdeel je gezelschap in teams van minimaal twee personen. Alle teams ontvangen een gelijke stapel kaarten. Elke beurt duurt 30 seconden. Gedurende een halve minuut omschrijft één teamlid de afbeelding. De andere teamleden proberen de afbeelding te raden.

 

Het doel is om samen binnen 30 seconden zoveel mogelijk afbeeldingen goed te omschrijven en te raden. Het team met de meeste goede antwoorden wint. Let op: wat afgebeeld staat, mag zelf niet genoemd worden, ook geen deel van het woord en ook niet in een andere taal.

Gebruik de Story Cards om verhalen te vertellen

Alle spelers krijgen een gelijk aantal kaarten in de hand. De eerste speler legt een kaart open op tafel en begint een verhaal. De andere spelers gooien om en om een kaart op en nemen de rol van verteller over. Iedere speler krijgt tien seconden om het verhaal te vervolgen. Zo hou je de vaart erin.

Verzin verhaaltjes voor het slapengaan

Laat je kind een paar kaarten kiezen. Daag jezelf uit om hier een verhaaltje voor het slapengaan mee te verzinnen, of verzin het samen met je kind. Begin bijvoorbeeld met de opening van een sprookje ‘er was eens…’ en breid het verhaal uit met wat je ziet op de afbeeldingen.

Wat zeggen de Story Cards over jouw toekomst?

Wat heeft de toekomst in petto? De Story Cards helpen je bij het voorspellen van de toekomst. Stel een vraag aan het magische Story Deck. Schud de kaarten en geef jouw energie door aan de kaarten. Trek vervolgens drie Story Cards uit het magische deck. Interpreteer de kaarten die je gekregen hebt. En weet: ze spreken altijd de waarheid.

Een ander voorstelrondje

Een andere manier om kennis te maken. Iedereen stelt zich voor met behulp van drie Story Cards. Welke drie kaartjes zou jij uit de pak jij uit de stapel om iets over jezelf te vertellen? Je kunt hier op allerlei manieren mee variëren. Laat mensen elkaar bijvoorbeeld voorstellen aan de hand van enkele kaartjes.

Hoe gebruik jij jouw Story Cards?

Deel het met de wereld! Stuur ons een mailtje en wij voegen jouw spel, methode of idee toe aan deze pagina zodat ook anderen er plezier van kunnen hebben.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Story Cards?

Een Story Card is een kaartje ter grootte van een speelkaart. Op de kaart staat een afbeelding. Onze set bestaat uit 52 kaarten. Je kunt de kaarten gebruiken om spelletjes te spelen, verhalen te verzinnen of je brainstorm op te peppen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ik heb een goed idee voor een spel. Willen jullie dat horen?

Absoluut! Als je ons een mailtje stuurt, voegen we jouw idee toe aan deze pagina. Stuur jouw idee voor een spel, een brainstormmethode of een andere toepassing naar info@veertienelf.nl.

Ik wil ook Story Cards! Waar kan in ze kopen?

De Story Cards zijn op dit moment niet te koop. We hebben ze in beperkte oplage geproduceerd en geven ze alleen weg aan onze relaties. Maar stuur ons gerust een mailtje als je ze écht heel graag wilt hebben.

Ik mis een kaart. Willen jullie mijn idee horen?

Zeker! Stuur ons gerust jouw ideeën voor nieuwe kaarten. Welke kaarten mis je nog? Stuur ze naar info@veertienelf.nl.

Zijn er uitbreidingssets beschikbaar?

Op dit moment zijn er nog geen uitbreidingen verkrijgbaar. Maar wat niet is, kan nog komen! Mail ons gerust als je vindt dat er meer sets moeten komen. Heb je een idee voor een thema? We horen het graag!

Ik wil een set Story Cards met mijn eigen logo. Kan dat?

Zeker! Het team van VeertienElf Media verzorgt graag een branded deck voor je. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.