4 redenen waarom eindredactie heilig is bij VEM

Als een klant een toffe schrijfklus bij ons neerlegt, willen we allebei natuurlijk maar één ding: een tekstproduct van de hoogst mogelijke kwaliteit. Bij VeertienElf Media bestaat het bereiken van dat doel uit verschillende onderdelen. Eén daarvan is een ijzersterke eindredactieslag, die om meerdere redenen onmisbaar is. In dit blog zetten we de belangrijkste vier op een rijtje.

Elke dag vliegt er bij ons wel weer een aantal teksten de deur uit. Van forse whitepapers en complexe cases tot luchtige blogs en enthousiaste klantverhalen. Maar voordat we op de verzendknop drukken, volgt er áltijd nog een eindredactieslag door een collega. Dat doen we niet voor niks. Waarom? Dat leggen we hieronder uit!

1 – Foutloos artikel

De eerste reden ligt wellicht wat voor de hand, maar is daardoor zeker niet minder relevant of belangrijk. Als tekstschrijvers trekken wij namelijk wit weg bij het zien van een dt-fout, een verkeerd geplaatste komma of een vergeten woord. Stuk voor stuk voor stuk fouten die ver verwijderd moeten blijven van jouw tekst. Het is dus van groot belang dat we alle teksten met een haviksoog scannen op tik-, taal- en spelfouten. Zo doen we er alles aan om jou een foutloos artikel te bezorgen, waardoor je je rode pen niet tevoorschijn hoeft te toveren.

 2 – Is de tekst conform de briefing geschreven?

Nadat we de tekst foutenvrij hebben verklaard, controleren we of deze volgens jouw briefing is geschreven. In een goede briefing passeren onder andere tekstsoort, doel, doelgroep, tone of voice en inhoud de revue. Op die manier weten wij precies waar jouw tekst aan moet voldoen. Zodra de tekst is geschreven, kunnen we deze perfect langs de briefingsmeetlat leggen. Dat gebeurt altijd door een collega, die controleert of het artikel de juiste toon bevat, voor de beoogde doelgroep is geschreven en netjes binnen het maximumaantal woorden is gebleven. Zo kun jij er blind op vertrouwen dat jouw heldere briefing tot in de kleinste details tot uiting komt in het eindproduct.

3 – Een frisse blik doet wonderen

Een mooie schrijfopdracht tot een goed einde brengen, vergt energie. En nadat een van onze tekstschrijvers flink wat uren inspannend naar het beeldscherm heeft getuurd, is het altijd goed om de tekst af te geven aan een collega. Als de tekstschrijver zijn eigen tekst controleert, is de kans op blindstaren erg groot. Dat willen we natuurlijk voorkomen. In die missie doet een frisse blik van een collega wonderen. Zo worden bijvoorbeeld kromme zinnen weer recht en verdwijnen dubbele woorden als sneeuw voor de zon.

4 – Diverse expertisegebieden toepassen

Door de jaren heen hebben we vele klanten in diverse sectoren mogen verblijden met een goed geschreven tekst. Naast veel voldoening leverde ons dat ook een flinke dosis expertise op. En die kunnen we tweeledig noemen. Enerzijds ontwikkelden we namelijk expertise op het gebied van de branches van onze klanten en anderzijds op het gebied van uiteenlopende tekstsoorten. Die kennis zetten we in om jouw tekstopdracht naar een nóg hoger niveau te tillen. Wil jij bijvoorbeeld een raak script hebben voor een animatievideo? Dan kun je erop vertrouwen dat we die eerst voorleggen aan een collega met een brede kennis over scriptschrijven. Of heb je liever een diepgravend artikel over een nieuwe ontwikkeling in het onderwijs? Geen zorgen! Dan werpt een collega met verstand van de onderwijsbranche een laatste blik op de tekst.

Een tekstproduct van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dát tovert een glimlach op onze gezichten. Een goede eindredactieslag is daarin onmisbaar. Die zorgt namelijk voor een foutenvrije, soepele, deskundige en conform briefing geschreven tekst. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs voor een kop koffie!