De rol van video binnen Content Marketing wordt steeds belangrijker. In dit blog vind je vier goede redenen om met video te beginnen.  

 

Visuele content trekt de aandachtgoogle-conent

Op social media worden berichten met visuele content veel beter bekeken en gedeeld. Als je social media serieus neemt als organisatie, is het delen van berichten met afbeeldingen en video dus zeker aan te raden.

Het aantal views van video’s is bovendien eenvoudig zichtbaar. Zie je dat de video’s niet bekeken worden? Dan kun je daar direct iets mee doen: op slimmere plekken en momenten delen, andere inhoud kiezen, of besluiten dat deze vorm inderdaad te weinig oplevert. Het bereik van video is goed meetbaar, dat maakt het in elk geval transparant.

 

Een video is zo gemaakt

Video’s maken is tijdrovend, horen we vaak. Het argument dat video veel tijd kost, hangt helemaal af van wat je daaronder verstaat. Een complete productie is wat anders dan een snelle opname met je smartphone. Als video onderdeel uitmaakt van je totale contentstrategie dan hoeft het bedenken van de inhoud ook geen tijd te kosten. Je kunt bijvoorbeeld in een halve minuut een heel korte samenvatting geven, bij wijze van teaser van een blog. En als je de onderwerpen een beetje vooruit plant, neem je in een half uurtje tijd gemakkelijk vijf van die aankondigingen op.

Voor het maken van video’s moet je natuurlijk wel tijd maken. Dat blijkt vaak veel makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn twee belangrijke aspecten die hier een rol spelen. Ten eerste krijgt “echt werk” in de praktijk toch snel voorrang op iets als Content Marketing. En ten tweede klinkt het maken van een video als iets waar snel een hoop tijd in gaat zitten.

Voor wat betreft het eerste punt is het ontzettend belangrijk om te zorgen voor voldoende draagvlak. Dat geldt voor de directie van jouw organisatie maar evenzeer voor je collega’s. Als iedereen ervan overtuigd is dat Content Marketing bijdraagt aan het succes van de organisatie, is er meer begrip om hiervoor tijd vrij te maken.

 

Video is betaalbaar

De kosten van je video zijn afhankelijk zijn van de productie. Huur je een videoproductiebedrijf in dat met drie man sterk professioneel komt filmen? Of ga je zelf aan de slag? Ook met minimale middelen kun je heel informatieve en aantrekkelijke video’s maken.

 

Video’s maken is leuk

Het creatieve concept uitdenken, de shoot organiseren, opnemen, monteren, uploaden, zien dat het werkt… Video’s maken is geweldig om te doen. Als jij en jouw collega’s er een beetje handigheid in krijgen, zul je bovendien zien dat het steeds leuker wordt.

Niet iedereen staat meteen te springen om op beeld te worden vastgelegd. Zijn er mensen binnen de organisatie die het juist leuk lijkt, dan ligt het voor de hand om daar dankbaar gebruik van te maken. Toch kan het ook geen kwaad om simpelweg eens uit te proberen wat er met jou gebeurt zodra het rode lampje gaat branden. Het blijkt namelijk regelmatig dat de mensen die er enorm tegenop zien, nou net de mensen zijn bij wie het ontzettend soepel verloopt.

 

Onze tip

Begin gewoon! Als je vragen hebt of vastloopt kun je ons altijd bellen! Of volg onze Content Marketing workshop (met daarin veel aandacht voor video).