Woerden, 16 september 2015 – SAP heeft IT-dienstverlener Inergy benoemd tot partner voor de domeinen Business Intelligence en analytics. Inergy gaat het uitgebreide portfolio van SAP aanbieden als Managed Service.

Inergy host en beheert de SAP oplossingen op hun eigen platform. Bovendien nemen ze het management van de data voor eigen rekening. In combinatie met de diepgaande kennis en ervaring van het bedrijf op BI-gebied, helpen zij organisaties om heel snel en tegen relatief lage kosten grote stappen te zetten met het omzetten van data naar bruikbare informatie. De managed service ontlast de IT-afdeling doordat de business simpel en snel inzicht in allerlei data verkrijgt en betere en snellere beslissingen kan nemen.Op deze wijze kunnen organisaties hun innovatievermogen verbeteren en de concurrentie voorblijven.

Tal van organisaties maken al gebruik van de BI-oplossingen en -diensten van Inergy. Denk hierbij aan PostNL, Intergamma, Sodexo, CenterParcs en Yarden. Zij kunnen dit klantenbestand nu ook uitbreiden met ondernemingen die vanwege technische en strategische overwegingen voornamelijk met SAP technologie willen werken.

JanKees Lampe, commercieel directeur bij Inergy: “Wij kennen de impact van analytics en kunnen onze klanten helpen om snelheid te maken met actiegerichte inzichten uit heldere rapportages en dashboards. En dat in een omgeving die altijd up-to-date is en naadloos aansluit bij hun bestaande SAP architectuur. Onze klanten houden daardoor meer resources over én beschikken dankzij onze informatieproducten over betere, nieuwe inzichten uit data.”

“Wij zien vanuit de markt steeds meer vraag naar cloudgebaseerde oplossingen voor Business Intelligence. Inergy gaat hierbij nog een stap verder. Zij zorgen er niet alleen voor dat de rapportages 24×7 beschikbaar zijn. Organisaties kunnen deze rapportages ook nog eens aanpassen aan de veranderende behoeften van de klanten”, zegt Epco Pottinga, Sales Director Business Analytics bij SAP Nederland. “Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Inergy, met hun kennis van en ervaring met de SAP oplossingen, dit aanbod nu als managed service aanbiedt.”

 

Over SAP Nederland

SAP Nederland is een dochteronderneming van SAP SE en verantwoordelijk voor alle activiteiten in Nederland. Het hoofdkantoor staat in ’s-Hertogenbosch. Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien.

 

Over Inergy

Inergy is opgericht in 1999 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een succesvolle dienstverlener op het gebied van informatievoorziening met specialistische kennis van Data Warehousing, Business Intelligence en Analytics. Inergy gelooft dat succes geen toeval is en helpt organisaties meer rendement te halen uit hun core business en bedrijfsprocessen door inzicht te genereren uit alle informatie waarover zij (kunnen) beschikken. Volledige outsourcing naar Inergy’s Cloud BI Services helpt organisaties sneller en flexibeler te reageren op veranderingen in de markt tegen lagere kosten. Inergy bedient grote en middelgrote organisaties zoals PostNL, Intergamma (Nederland en België), Dirk, Dekamarkt, Yarden, Obvion en Unistream.